Kamerfonteinen

Wat kun je met vlonderplanken?

Geplaatst op

Er zijn diverse materialen te gebruiken voor diverse doeleinden. Dat is natuurlijk een ontzettend vaag statement en daar kun je helemaal niets mee, dat begrijpen we wel. Daarom vertellen we je vandaag wat je met een specifiek materiaal kunt. In deze blog gaan we namelijk in op vlonderplanken. We vertellen je over een aantal projecten die je kunt starten om hier iets mee te doen. Lees je snel verder?

Terras en vlonderplanken

Het allereerste project waar je vlonderplanken voor kunt gebruiken, is het maken van een terras. Dit is ook een van de meest gebruikte toepassingen voor deze planken en dat is niet gek. Voor het terras heb je immers een stevige, duurzame en esthetisch aantrekkelijke ondergrond nodig. Met vlonderplanken realiseer je precies dat. Als je zorgvuldig te werk gaat, zul je een ontzettend mooie ondergrond voor je terras hebben. 

Meubelen

Tegenwoordig maken veel mensen ook tuinmeubelen met hun vlonderplanken. Dit doen ze door een kant-en-klaar plan te bekijken en op basis hiervan wat tuinmeubelen te maken, of ze stellen zelf een eigen plan op. Op deze manier maak je iets super unieks en heb je een duurzaam tuinmeubel. Daarnaast zijn tuinmeubelen van vlonderplanken zeer stevig en rotten ze niet snel. Uiteraard zien ze er ook gewoon leuk uit, dat is ook wel mooi meegenomen.

Vlonderpad

Veel mensen kiezen er ook voor om een vlonderpad te maken met vlonderplanken. Dat is een best logische keuze. Zo wordt het vaak gebruikt om in de tuin een pad te maken naar een bepaalde plek. Sommige mensen gebruiken hier ook stenen voor, maar vlonderplanken hebben een bijzonder voordeel ten opzichte van een stenen pad. Dit komt doordat deze planken zorgen voor een stuk meer stevigheid. Daarom worden deze planken dan ook vooral in modderige en natte gebieden of stukken grond. Stenen en dergelijke verzakken snel, of ze worden bijzonder glad bij een beetje regen. Daarom raden we je aan om eens goed te kijken naar wat er bij je tuin past en hoe je deze planken het beste kunt inzetten voor een mooi vlonderpad. Wie weet is het wel een pad dat je tuin een behoorlijke upgrade geeft! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van kamerfonteinen en hoe ze je woning een supermooie look kunnen geven. Daarnaast lees je nog veel meer over woondesign. Laat je inspireren!

Contactgegevens

Via info @ kamerfonteinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden