Kamerfonteinen

Hoe richt ik een sfeervol en duurzaam interieur in

Geplaatst op

Epoxyvloeren zijn een geweldige optie voor veel verschillende soorten gebouwen en worden gebruikt op industriële of commerciële vloeren, in laboratoria, showrooms, scholen, fabrieksruimtes en in de voedingsindustrie. Het is betaalbaar, duurzaam en veelzijdig.

Wat is een epoxy vloercoating?

Een epoxycoating is een tweedelig product dat wordt gevormd door het mengen van een hars en een verharder/activator vlak voor het aanbrengen. Door de twee componenten te mengen ontstaat een chemische reactie die leidt tot een taaie, duurzame, langdurige coating.

Duurzaam

Als je een duurzame vloerbedekking zoekt, kan een epoxycoating de ideale optie zijn. Ze kunnen worden onderworpen aan zwaar verkeer en chemicaliën met minimale impact. Epoxyvloeren zijn zeer goed bestand tegen vele producten – olie, bleekmiddel, benzine, diesel, reinigingsmiddelen en meer. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ze vaak worden gebruikt in garages. Ze zijn bijna ongevoelig voor de meeste chemische morsen zonder negatieve effecten op de coating en zijn ook hitte- en waterbestendig.

Gemakkelijk schoon te maken

Een epoxy coating beschermt het onderliggende beton tegen vocht, vlekken, vet en scheuren. Zodra een epoxy coating is aangebracht voorziet deze het beton van een beschermende laag. De epoxy coating heeft een glanzende afwerking waardoor een niet-absorberend oppervlak ontstaat dat gemakkelijk en efficiënt te reinigen is, waardoor de onderhoudskosten lager zijn dan bij andere vloertypes. Het zorgt voor een stofvrij oppervlak.

Een epoxyvloer is gemakkelijker en sneller te installeren dan tapijt. Zodra het is geïnstalleerd, is het gemakkelijk om schoon te maken en te onderhouden een epoxy gecoate vloer. In vergelijking met tapijt hoeft een harde vloer niet regelmatig te worden gestofzuigd of met heet water te worden verwijderd.

Duurzaam

Hoewel het installeren van een epoxyvloer duurder kan zijn, kost het meer om tapijt te onderhouden dat gemakkelijk beschadigd kan raken. Sommige kantoren hebben tapijt en tapijtreinigingen die honderden dollars per maand kosten, samen met regelmatig stofzuigen en tapijtreparaties. Epoxy vloercoatings duren een decennium of langer met minimaal onderhoud. Een epoxy coating verbetert een oude vloer of voegt een extra beschermingslaag toe aan een nieuwe. Eenmaal gecoat wordt de vloer duurzamer, waardevoller en visueel aantrekkelijker. Het is een uitzonderlijk beschermingsniveau dat wordt gebruikt in alle soorten drukke werkomgevingen. Deze techniek wordt steeds vaker gebruikt in garages, magazijnen, restaurants, autoshowrooms en elke ruimte met een betonnen vloer.

De woonstijlen / palet 

Er zijn diverse woonstijlen waar je uit kunt kiezen. Wil je echt graag een trendy stijl? Dan is het leuk om te kiezen voor Scandinavisch, industrieel of minimalistisch design. Daar hoort natuurlijk een bepaald palet bij. Wij vinden het erg mooi om bijvoorbeeld een koel palet bij de industriële stijl te kiezen en juist een warm palet bij de Scandinavische. Zoek je de mooiste verf? Kijk dan eens op 123verfexpert. Daar lukt het al snel om verf te vinden die de looks van je woning op een hoger plan kunnen brengen. 

Gerelateerde berichten

De esthetiek van cinewalls: Stijlvolle aanvullingen op je interieur

Het creëren van een aantrekkelijk interieur draait om het vinden van de juiste balans tussen functionaliteit en esthetiek. Een cinewall is een...

Lees meer

Over ons

Ontdek de wereld van kamerfonteinen en hoe ze je woning een supermooie look kunnen geven. Daarnaast lees je nog veel meer over woondesign. Laat je inspireren!

Contactgegevens

Via info @ kamerfonteinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden