Kamerfonteinen

Een aankoopmakelaar inschakelen bij de aankoop van een woning

Geplaatst op

Heb je besloten dat het tijd is om een woning te kopen? Dit wordt waarschijnlijk jouw eerste woning, maar het kan ook jouw tweede of zelfs derde woning zijn. Je hebt het gevoel dat de woningmarkt nieuw voor je is en waarschijnlijk is alles veranderd sinds het kopen van jouw vorige huis. De professionele hulp van Hypodomus Eindhoven kan dan goed van pas komen. Het is namelijk een aankoopmakelaar, maar wat doet een aankoopmakelaar nou precies? Helpt hij alleen met het zoeken naar een huis of helpt hij alleen met een bod op het huis doen? Onderstaand vertellen we er meer over!

Wat is een aankoopmakelaar?

Wanneer je van plan bent een woning te kopen, heb je altijd te maken met een makelaar. De kans is namelijk groot dat de verkopers een verkopende makelaar hebben ingeschakeld om hen te helpen bij het verkopen van hun woning. De verkopende makelaar werkt alleen voor de verkopende partij, zo laat deze makelaar het vaak lijken alsof hij ook in jouw belangen werkt, maar dit is niet het geval. Het is altijd aan te raden om een makelaar in te schakelen, deze zal in jouw belangen werken als aankoopmakelaar. 

 

Een aankoopmakelaar kan jou veel werk uit handen nemen bij het aankopen van een huis. De makelaar weet precies wat er moet gebeuren tijdens het aankoopproces en waar je op moet letten. Hij of zij is namelijk een expert op het gebied van huizen kopen, maar weet ook alles af van de huizen in een bepaalde omgeving.

De taken van een aankoopmakelaar

Afhankelijk van welke diensten een aankoopmakelaar aanbiedt, kan een aankoopmakelaar jou helpen met verschillende zaken. Zo helpt de aankoopmakelaar altijd met het zoeken van een geschikte woning, die voldoet aan jouw woonwensen. Aankoopmakelaars schakelen vaak ook een bouwkundige expert en een taxateur in voor de waardebepaling van het huis dat je wilt kopen. Tot slot biedt de aankoopmakelaar begeleiding aan tot aan de notaris en doet de makelaar ook een bod op het huis, hierbij onderhandelt de aankoopmakelaar met de makelaar van de verkopende partij.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van kamerfonteinen en hoe ze je woning een supermooie look kunnen geven. Daarnaast lees je nog veel meer over woondesign. Laat je inspireren!

Contactgegevens

Via info @ kamerfonteinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden