Kamerfonteinen

De leukste keukendecoratie ideeën in 2023!

Geplaatst op

Een belangrijke woonruimte in een huis waar men meerdere keren per dag verblijft is natuurlijk de keuken. Of je nu een professionele kok, een student of een enthousiaste ouder bent, je zult vaak moeten koken in de keuken.

Het is daarom erg aangenaam als de keuken leuk gedecoreerd is. Goed Nieuws! In deze blog wordt veel leuke keuken inspiratie gegeven waardoor jij het meeste uit jouw keuken haalt!

Gebruik levendige kleuren

In veel keukens gebruikt men tegenwoordig levendige kleuren zoals blauw, rood en geel. Het mooie van het gebruiken van levendige kleuren is dat de keuken levendig en dynamisch wordt gemaakt. Verder bevorderen deze kleuren vrolijkheid, enthousiasme en optimisme. Wil jij dus positief jouw dag starten én eindigen? Haal de verfpot maar vast tevoorschijn!

Gebruik natuurlijke materialen

Het gebruiken van natuurlijke materialen zoals bamboe, natuursteen of hout in de keuken wordt steeds populairder in Nederland. Deze materialen worden gebruikt in bijvoorbeeld aanrechtbladen, in kasten of in de vloer.

Naast het feit dat natuurlijke materialen erg mooi zijn biedt het nog andere voordelen. Zo zijn natuurlijke materialen duurzamer omdat ze goed bestand zijn tegen slijtage en vaak zijn ze ook beter biologisch afbreekbaar.

Tot slot kunnen enkele natuurlijke materialen leiden tot een gezondere leefomgeving. Zo bevatten natuurlijke materialen minder chemicaliën en vluchtige organische stoffen.

 

Een verticale tuin

Een nieuwe trend in de decoratie van keukens is het gebruiken van een verticale tuin. Simpel gezegd betekent dit het kweken van plantjes op verticale oppervlakten zoals de muur. Om een verticale tuin te maken gebruik je speciale plantenbakken, hangende potten of andere frames.

Het voordeel van het creëren van een verticale tuin is dat je altijd toegang hebt tot verse groenten, kruiden of bloemen tijdens het koken. Hiernaast maak je jouw keuken een stuk groener door deze verticale tuin. Dit werkt stress verminderend en concentratie verhogend. Een win-win situatie dus!

Fotomuur

Hoe je het ook wendt of keert, de keuken is dé plek waar je vaak met jouw hele gezin bij elkaar komt. Hoe leuk is het daarom wel niet om een fotomuur te creëren? Je zou hier een foto van het hele gezin kunnen ophangen. Hierdoor kunnen jullie met het hele gezin deze foto bewonderen tijdens het eten! Erg uniek.

Dimbare Led-Strips

De keuken kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden; van een snelle boterham maken tot aan romantisch diner met een geliefde. Het is daarom een erg leuk idee om een beetje te kunnen spelen met de verlichting in de keuken. Je zou ervoor kunnen kiezen om zo dimbare LED-lichten te gebruiken.

Hierdoor kun je de verlichting wat minder sterk zetten zijn tijdens een romantische date en wat feller zetten tijdens het ontbijt of de lunch.

 

Hangende potten en pannen

Een ander origineel decoratie idee voor in de keuken zijn hangende potten of pannen. Je zou bijvoorbeeld potten en pannen kunnen vastmaken aan een plafondrek of een andere wandbevestiging.

Naast dat dit er heel erg leuk uitziet is het ook nog eens heel handig. Je bespaart namelijk veel ruimte in de kast!

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de wereld van kamerfonteinen en hoe ze je woning een supermooie look kunnen geven. Daarnaast lees je nog veel meer over woondesign. Laat je inspireren!

Contactgegevens

Via info @ kamerfonteinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden