Kamerfonteinen

Beddengoed voor iedereen

Geplaatst op

Op zoek naar nieuw beddengoed? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. Beddengoed koop je namelijk niet zomaar. Lakens, dekens en kussens zijn er namelijk in onwijs veel varianten, dit komt doordat iedereen anders ligt, andere behoeftes heeft en iedereen verschilt van lichaamsklachten en lichaamstemperaturen. Zoals je al leest zijn er dus aardig wat punten waar je rekening mee moet houden. In deze blog leggen we dan ook in het kort uit wat voor varianten er zijn en waar je rekening mee kunt houden bij het zoeken van jou persoonlijke voorkeur.

Hoeslakens voor de perfecte ligging

Om te beginnen zul je eerst naar een hoeslaken moeten kijken. Dit is namelijk hetgeen waar je op ligt. Je kunt bij een hoeslaken kiezen uit een normaal laken en een hoeslaken. Een normaal laken is een los doek dat als het ware over je matras heen ligt. Een hoeslaken daarentegen is een laken met elastiek dat je gemakkelijk om je matras heen kunt vastzetten. De voorkeur in dit geval ligt bij de meeste dan ook bij een hoeslaken, omdat dit verschuivingen voorkomt. Dan is het nog belangrijk om te kijken naar het formaat. Is het voor een 2-persoonsbed bedoeld of een 1-persoonsbed, is het matras extra dik en moet de laken dus groter zijn, of heb je juist een boxspring met een topper waar het laken juist weer korter mag zijn. Daarnaast is een fijne ligging natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk en is het daarom ook mogelijk om uit verschillende materialen te kiezen, zoals katoen, katoen-satijn, jersey of badstof.

Dekens om je in te wikkelen

Het vinden van een deken ligt geheel aan jouw wensen. Als je een echte koukleum bent, is het handig om voor een dikke deken te kiezen die over extra vulling beschikt. Als je het juist snel te warm hebt is het uiteraard verstandig om voor een dunne deken te kiezen met minder vulling. Over het algemeen kiezen de meesten voor een 4-seizoenen deken. Een 4-seizoenen deken beschikt namelijk over meerdere lagen die je van elkaar kunt losmaken en weer kunt terugkoppelen. Zo kun je ervoor kiezen om met de koude winterdagen een extra deken toe te voegen aan je dekbed. Ideaal voor iedereen, uiteraard zijn de 4-seizoenen deken ook in verschillende warmteklasse te verkrijgen

Een persoonlijk kussen

Een niet geheel onbelangrijk onderdeel waar je een goede keuze bij moet maken is het kussen. Een kussen kan namelijk je nek- en rughouding beïnvloeden en klachten voorkomen. Een kussen kan erg verschillen in zacht en hardheid en kan uit meerdere vulling bestaan, zoals bamboe, dons en synthetisch. Het is verstandig om een kussen altijd te testen om erachter te komen wat voor jou het fijnste aanvoelt. Neem gerust een kijkje op Cinderella.nl of ga langs bij de winkel om te ondervinden wat het beste bij jouw wensen past.

Gerelateerde berichten

De esthetiek van cinewalls: Stijlvolle aanvullingen op je interieur

Het creëren van een aantrekkelijk interieur draait om het vinden van de juiste balans tussen functionaliteit en esthetiek. Een cinewall is een...

Lees meer

Over ons

Ontdek de wereld van kamerfonteinen en hoe ze je woning een supermooie look kunnen geven. Daarnaast lees je nog veel meer over woondesign. Laat je inspireren!

Contactgegevens

Via info @ kamerfonteinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden